Lage hjemmeside med WordPress

Lage hjemmeside med WordPress

WordPress er et CMS (innholdshåndteringssystem) som lar brukere med mindre erfaring innen koding kunne legge til nye innlegg eller sider på en enkel måte.

WordPress er veldig populært verden over, som brukes av mange enkeltpersoner og selskaper til å lage hjemmeside for bedrift eller nettbutikk. Ved siden av WordPress har du kanskje også hørt om Joomla, Drupal, Wix, Shopify og mange flere. Hvis du skal lage en hjemmeside, anbefaler vi å lage den med WordPress.

Hva gjør WordPress så populært?

WordPress er veldig enkelt å bruke. Den har ubegrensede alternativer som du kan bruke til å øke funksjonaliteten til nettstedet ditt. Hvis du vil legge til nettbutikk på nettstedet ditt, kan du bruke plugins. Et WordPress-plugin er et stykke programvare som «plugges inn» på WordPress-nettstedet ditt. Ved hjelp av disse Plugins kan du både legge til nye eller utvide eksisterende funksjoner på nettsiden din. Slik vil du praktisk talt kunne lage alle slags nettsider, fra netthandel til porteføljer til katalogsider. Med plugin kalt WooCommerce kan du i en håndvending få lagt til nettbutikk på nettsiden din. Hvis du trenger kontaktskjema eller chat, kan du legge til plugins som kontaktskjema 7 eller LiveChat WordPress-plugin, og du vil ha disse funksjonene oppe å gå.

Det er i utgangspunktet et enkelt klikk og dra prinsipp for å legge til funksjoner på nettstedet ditt. Glidebryter seksjonen er også veldig populær å ha på nettsider. En av pluginene som brukes til det er Revolution Slider. Selv om WordPress er gratis, finnes det selvfølgelig plugins som du må betale for. Men med WordPress kan du lage en hjemmeside med alle gratis plugins uten å føle at det mangler noe.

Den eneste situasjonen som kan være noe utfordrende, er å sette opp riktig WordPress-installasjon. Først må du bestemme hva du trenger og ønsker å signalisere på nettstiden din. Hvis du ønsker å lage en hjemmeside for bedriften og den skal kun fungere som en online presentasjon, kan du bruke såkalt Shared Hosting (delt webhotell). Delt hosting betyr at du deler en hosting med flere personer, som vil gjøre opplasting noe tregere enn egne hosting. Selv om det er delt hosting, har de andre som bruker samme hosting ikke tilgang til din del av hosting. Du får din egen del av en stor hosting hvor du oppbevarer filene dine. Hvis du vil ha nettbutikk på nettstedet ditt eller større nettside, anbefales det at du investerer mer penger i hosting slik at den blir raskere.

For å lage en hjemmeside med WordPress trenger du hosting, tom database og domenenavn. Det er mange instruksjoner på internett om hvordan du kan installere WordPress for første gang. De fleste hosting-leverandører tilbyr noe som kalles cPanel som er brukervennlig versjon og lar deg lage database og laste opp WordPress-filer i public_html katalogen. Andre hosting-leverandører tilbyr ikke cPanel, men har en løsning av FTP-konto for å laste opp filer til hosting. JR Design bruker også WordPress når vi lager nettsteder for forskjellige selskap. Vi kan også lage tilpassede webløsninger og webgrensesnitt med html, CSS og JavaScript, men for det meste gjør vi det via WordPress. Med WordPress kan kunder også legge til nytt innhold raskt selv, noe som også er viktig for flere. Hvis du støter på problemer mens du lager hjemmesiden med WordPress, kontakt oss og vi vil hjelpe deg på veien til ferdigstilt nettsted.

nb_NONO