Hvordan lage nettbutikk for din bedrift?

Hvordan lage nettbutikk for din bedrift?

Å ha en nettbutikk for produkter og tjenester kan være svært gunstig for din bedrift. Publikum stiller stadig krav om at varer skal være tilgjengelig for kjøp også digitalt. Da må kjøpsprosessen være så optimalisert som mulig.

Den digitale kundereisen

Akkurat som man har fokus på kundereisen i en fysisk butikk – hvordan fant de butikken, hvordan var adkomstveien til butikken, hva var opplevelsen når de kom inn døren, når de foretok et kjøp og når de gikk ut – må man tenke likt om en nettbutikk.

Den digitale kundereisen handler om hva kunden møter på veien mot kjøp og etter kjøp: hvordan er nettsiden din bygget opp? Er produktsidene oppdaterte med korrekte bilder, priser og informasjon? Er betalingsløsningen en standardløsning som flest mulig kunder kan ta i bruk? Hvordan fungerer nettbutikken på mobil kontra pc?

En del av den digitale kunde-reisen innebærer også at nettsiden og nettbutikken snakker sammen. Det er derfor vi anbefaler bruk av WordPress og WooCommerce som nettbutikk løsning. Dette er godt integrerbare løsninger som skaper en sømløs kjøpsopplevelse for kunden.

En optimalisert nettbutikk      

En optimalisert nettbutikk er bindeleddet mellom bedriftens varelagre, betalingssystem,  regnskapføring, leveringslogistikk, og sluttkunde.

Noen ting man må tenke på når man skal optimalisere en nettbutikk:

  • Er nettbutikken og varelagrene samstemte? Unngå å vise produkter som er utsolgt; sørg for at varelagrene blir oppdatert med nye kjøp slik at produkter blir holdt av.
  • Leverer du tjenester og ikke varer? Har nettbutikken et integrert bookingsystem for booking av timer hos ledige ansatte?  
  • Har du klart logistikk for leveranse av produkter til sluttkunde?
  • Snakker nettbutikkens betalingsløsning og bedriftens regnskapssystem sammen?
  • Har du automatisert ordrebekreftelse, kvittering utsendelse og angremuligheter for kunden?

Nettbutikk med vekstpotensial

For at man skal lykkes med å implementere netthandel for bedriften, bør man også ha en vekststrategi. Flere gratis nettbutikk-løsninger er spesialtilpasset kun for små bedrifter, og vil ikke nødvendigvis kunne håndtere vekst.

Enten det er å øke størrelsen på selve butikken med flere ulike produktsider og tjenester, eller å foreta designendringer for å kunne tilby flere muligheter – vi anbefaler å opprette nettbutikker som gir rom for større endringer etterhvert.

JR Design har bred erfaring med å utvikle ulike typer nettbutikker for kunder. Sjekk våre referanseprosjekter for ulike løsninger vi har utviklet.

+47 919 21 730
post@jrdesign.no
Vigrestad sentrum