Hvor mye koster det å lage en nettside

Hvor mye koster det å lage ny nettside?

Hvor mye koster det å lage ny nettside? Kommer an på flere faktorer. Er det en stor og omfattende nettside?

Er den kompleks? Skal den ha nettbutikk? Alt dette spiller inn på nettside priser.

En profesjonell hjemmeside med 4-5 sider og standard utførelse vil selvfølgelig koste mindre enn en nettside med 20 sider og mange spesialtilpasninger. Prislappen vil også komme an på om du skal gjøre arbeidet med å utvikle den selv eller ansette en webutvikler.
Nettsiden kan koste alt fra hundrelapper om man gjør ting selv, til flere tusen hvis man skal ha en stor nettside med mye funksjonalitet. Spørsmålet «Hvor mye koster det å lage ny nettside?» må ofte svares med «Det kommer an på».

Det finnes også flere nettbaserte publiseringssystemer som har egne maler/themes med alt av verktøy du trenger for å kunne sette opp en nettside på egenhånd. Ett av disse alternativene er WordPress som er en av de mest populære publiseringssystemene for nettsteder, og er greit å bruke hvis man oppdaterer ting ofte.

Vil du ha en virkelig unik nettside kan man slå til på fancy grafikk og bilder, men da blir prisen og deretter da man kanskje trenger eksperthjelp fra en grafisk designer. Igjennom design og bygge prosessen av nettsiden blir det nok gjort en revisjon eller to, men noen foretar også flere revisjoner før de er fornøyde. Dette kan også være med på å dra opp prisen da designer eller utvikler må bruke mer tid på designet, men som regel vil det holde med 1-2 revisjoner for de fleste.

Andre ting man må tenke på er kjøp av domene og webhotell. Man må også huske på at man må bruke tid, energi og penger på oppdatering og vedlikehold av hjemmesiden for at den skal være best mulig.

+47 919 21 730
post@jrdesign.no
Vigrestad sentrum