On-page SEO optimalisering

On-page SEO optimalisering

SEO optimalisering representerer et sett med verktøy som vi bruker for å rangere nettstedet ditt høyere på Google-søk.

Det er tre kriterier som gjelder når rangeringen skjer på Google-søk angående. Det første kriteriet er on-page SEO optimaliseringen, det andre er off-page SEO optimaliseringen og til slutt er det den tekniske SEO.

Teknisk SEO er den delen av SEO som er relatert til mer tekniske ting som for eksempel lastehastighet på nettstedet, mobilberedskap og «rich snippets» – strukturerte data.

På tidligere blogger finner du interresant informasjon om SEO optimalisering og off-page SEO optimalisering, men i denne teksten gir vi deg mer utfyllende informajson om On-page SEO optimalisering.

Hva er on-page SEO optimalisering?

On-page SEO optimalisering er prosessen med å optimalisere ulike front-end og back-end komponenter på nettsiden din, slik at den rangerer høyere i søkemotorer og kan bringe inn ny trafikk. SEO-komponenter på siden inkluderer innholdselementer, nettstedarkitekturelementer og HTML-elementer.

Det er ikke nok å legge til mer innhold på nettstedet. Alt innholdet må kobles til SEO for at Google og andre søkemotorer som Bing kan se innlegget ditt, rangere det høyere og tiltrekke nye besøkende til nettstedet.

Vi har skrevet en liste på hva du må være oppmerksom på når du optimaliserer nettsiden din.

Sideinnhold av høy kvalitet

Vi hører mange spørsmål som «Hva er det viktigste å gjøre i SEO?». Svaret er alltid innholdet. Hvis du ikke legger tid ned i å få god tekst med mye innhold vil det bli vanskelig å oppnå god SEO. Husk at teksten må inneholde mange søkeord som er vanlige å bruke i Google søk. Før du begynner å skrive en tekst om et tema, må du først gjøre litt research. Det er noen gratis verktøy som kan hjelpe deg med å finne de mest søkbare ordene på Google. Den mest anbefalte er Google Keyword Planner, men du kan også bruke noe som Ahrefs eller SEMrush.  Du vil legge merke til at det er mange søkeord på et gitt tema, men du trenger ikke å bruke hvert søkeord du finner. Ta deg tid til å skrive kvalitetsinnhold for bloggen eller sidene. Selv om du har denne kunnskapen om søkeord og SEO i bakhode når du skriver, husk at teksten skal være for dine besøkende, klienter eller kunder, og aldri for Google Søks skyld. Du må også passe på hvor ofte du bruker det samme søkeordet. Hvis du skriver et innhold som har 1000 ord, kan du bruke hovedordet fra 7 – 10 ganger. Det anbefales, men du trenger ikke å holde deg til det.

Sidetitler

Sidetitler er også viktige når vi snakker om SEO optimalisering på siden. Sidetitler representerer innhold som finnes på den siden. Dette er informasjon for besøkende, men også for søkemotorer. Sidetittelen bør ha viktige nøkkelord som er relatert til innholdet du skriver. For eksempel kan sidetittelen for denne bloggen være «On-page SEO optimalisering og hvorfor er det viktig».  Selvfølgelig kan du endre tittelen til: «7 trinn for perfekt on-page SEO optimalisering». Den beste sidetitelen har et innhold på mindre enn 60 ord og er skrevet med stor forbokstav og resten små. Det bør heller ikke legges inn for mange nøkkelord i tittelen. Hvis du har et WordPress-nettsted eller en blogg, kan du laste ned plugin som heter Yoast SEO. Denne vil automatisk fortelle deg når noe mangler eller hvis sidetittelen er for lang, slik at du ikke kaster bort for mye tid på det.

Header

Header er HTML-elementer som skal hjelpe deg med å visualisere hvilken tekst som er den viktigste  på siden. HTML-elementer som brukes til å merke overskrifter, er <h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5> og <h6>. Med disse overskriftene kan du organisere innholdet ditt og fortelle besøkende og søkemotorer hvilken del av innholdet ditt som er mest relevant og viktig. Husk at du bør bruke <h1> bare én gang på siden din. <H1> brukes mest til å vise hovedtittelen på innholdet. I <h1> bør du sette det viktigste søkeordet for hele innholdet. For resten av søkeordene anbefales det å bruke <h2> overskrifter.

Side beskrivelse

Sidebeskrivelse kalles også metabeskrivelse. Sidebeskrivelse, for eksempel sidetittel, representerer kort sidebeskrivelsen som er synlig på Google-søk. Du kan finne sidebeskrivelsen til høyre nedenfor sidetittel på Google. På lik linje med sidetitler er sidebeskrivelse også en svært viktig del av On-page SEO optimaliseringen. Samme regler her, som på sidetittel, på viktighet av innhold. Når du skriver sidebeskrivelse, må du passe på at lengden ikke krysser 160 tegn. Sidebeskrivelsen bør inneholde de viktigste søkeordene og eventuelle søkeordsetninger.

Image alt-tekst

Ved siden av å søke søkeord på nettet, kan kundene også finne nettstedet ditt gjennom å søke på bilder. Takket være alt-tekst-taggen kan du fortelle Google eller en hvilken som helst annen søkemotor hva bildet ditt handler om. Det er et veldig nyttig verktøy som ikke tar mye tid å implementere. I utgangspunktet, når du laster opp bildet og legger det til siden, er det bare å legge til tag alt = «Bildebeskrivelse». Alt-koder skal være veldig spesifikke og beskrivende, og bilderelaterte. Ikke bruk over 125 tegn i alt-koden.

URL-adresse til side

Side-URL henvises til sidekobling. For eksempel link hvor du finner denne teksten er https://jrdesign.no/seo/on-page-seo-optimalisering/. jrdesign.no er domenenavnet, og url-adressen er / seo / on-page-seo-optimalisering /. Første del / seo / representerer kategorien og resten av url viser til siden, og det er / on-page-seo-optimalisering/. URL skal være veldig enkel å lese for både personer og søkemotorer. Den beste måten å skrive en SEO leservennlig URL er å bruke bare ett eller to søkeord i den. Prøv å fjerne unødvendig tekst i URL. Bruk også, hvis mulig, SSL (https) for hele nettstedet. Å bruke SSL sender positivt signal til Google, som igjen gir en positiv rangeringsfaktor.

Intern kobling

Intern kobling er en prosess hvor du legger til lenker til innholdet ditt som fører til forskjellige nyttige sider. For SEO-optimaliseringen er Intern kobling særs viktig fordi interne lenker sender leserne til andre sider på nettstedet ditt. Dette får leseren til å holde seg lengre på siden og dermed forteller Google at nettstedet ditt er verdifullt og nyttig.  Jo lengre tid leserne bruker på nettstedet ditt, jo bedre tid får søkemotorer til å gjennomsøke og indeksere sidene dine. Det anbefales også at du har minst en utgående lenke til et annet nettsted, men selvfølgelig bare hvis det er en sjanse for det.

Hvorfor er On-page SEO Optimalisering viktig?

On-page SEO er viktig da den forteller Google alt om nettstedet ditt og hvordan du gir verdi til besøkende og kunder. Det hjelper nettstedet ditt å bli optimalisert for både menneskelige øyne og søkemotorroboter.  Hvis du fant dette innlegget interessant, og du trenger råd eller hjelp fra en ekspert for SEO, kan du kontakte oss. Vi vil gjøre en gratis SEO-sjekk og fortelle deg trinn for trinn hva som må gjøres for at nettstedet ditt blir mer besøkt og får høyere rangering. Du må huske på at SEO optimalisering er en lang prosess, og ingenting kan skje over natten. Vi har  mye erfaring innen SEO optimalisering, derfor er vi som selskap er et godt valg for dine behov.

nb_NONO